Національна школа суддів України

Конкурентне право Європейського Союзу у сфері державної допомоги

 9 квітня 2021 року Національна школа суддів України долучилася до чотириденного онлайн–курсу для суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з конкурентного права Європейського Союзу у сфері державної допомоги, організованого Проєктом ЄС “Право-Justice”.

Онлайнову підготовку відкрили голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, заступник директора відділу “Тестологічний центр” Михайло Цуркан і головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС “Право-Justice” Анна Адамська-Галлант.

Викладачами першого дня занять були завідувач кафедри європейського права Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор юридичних наук Михайло Микієвич, професорка кафедри порівняльного і європейського права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор юридичних наук Ксенія Смирнова, професорка кафедри права Європейського союзу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, доктор юридичних наук  Тетяна Комарова.

У ході чотириденного курсу визнані національні та європейські науковці ознайомлять суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з ідеологічними та теоретичними основами захисту конкурентного права Європейського Союзу, нормами державної допомоги в Європейському Союзі та сумісністю цієї допомоги з внутрішнім європейським ринком, а також розкриють ключові питання щодо сучасної практики правозастосування норм державної допомоги у країнах Європейського Союзу.

Для кращого засвоєння матеріалу, набуття суддівських вмінь і навичок під час тренінгів будуть проведені експрес–опитування, дослідження та обговорення суддями актуальних питань застосування конкурентного права Європейського Союзу у сфері державної допомоги.

Працівники Національної школи суддів України Тетяна Фулей, Іван Балаклицький та Олександр Потильчак узяли участь в онлайновому курсі,  який буде продовжено 16 квітня 2021 року.