Національна школа суддів України

Конституційні цінності і права людини

27 червня 2018 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь в  роботі Міжнародного наукового семінару “Конституційні цінності і права людини: виклики XXI століття”, присвяченого 22-й річниці прийняття Конституції України.

Захід організовано Конституційним Суд України спільно з Національною академією правових наук України за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У семінарі беруть участь Голова та судді Конституційного Суду України, судді КСУ у відставці, очільники та судді органів конституційної юрисдикції зарубіжних країн (Грузії, Республіки Молдова, Литовської Республіки, Республіки Польща), представники органів державної влади України, провідних наукових установ і закладів, експертного середовища та міжнародних організацій.

Упродовж  заходу учасники обговорили, зокрема, питання конституційних цінностей та практики їх реалізації, ролі конституційних судів у конституційно-правовому механізмі забезпечення прав і свобод людини, досвід провідних країн світу щодо  захисту демократичних цінностей та основоположних прав органами конституційного контролю, а також актуальні проблеми у сфері захисту прав людини та шляхи їх вирішення.