Національна школа суддів України

Концептуальні засади моделі антикорупційного суду

16 червня 2017 року проректор Володимир Мазурок узяв участь в експертному обговоренні найкращих світових практик і перспектив створення в Україні спеціалізованого антикорупційного суду.

Програма USAID “Нове правосуддя”, Консультативна місія Європейського Союзу, Координатор проектів ОБСЄ в Україні та Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI) виступили організаторами тематичного круглого столу.

У ході круглого столу експерти обговорили найкращі світові практики створення антикорупційних судів і статус їх суддів; причини, які зумовлюють потребу заснування спеціалізованих антикорупційних судів,  можливі моделі їх організації, а також поточний стан ініціатив зі створення антикорупційного суду в Україні.

Проректор Володимир Мазурок в обговоренні звернув увагу на те, як тема застосування антикорупційного законодавства відображена  у процесі підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя. Володимир Мазурок наголосив, що створення антикорупційного суду вимагає нових підходів до добору кадрів і суддівська освіта здатна забезпечити відповідний якісний добір з урахуванням міжнародних вимог і стандартів.

Вашій увазі пропонується відео круглого столу “Найкращі світові практики та перспективи створення в Україні спеціалізованого антикорупційного суду”.