Національна школа суддів України

Координаційна зустріч з міжнародними донорськими організаціями

1 червня 2022 року ректор Микола Оніщук та заступник начальника відділу Олександр Іщенко взяли участь у черговій щомісячній онлайн–зустрічі представників проєктів міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права та підтримки професійного навчання суддів. Захід організований у межах ініціативи Програми USAID “Справедливість для всіх”.

Нинішня зустріч була присвячена обговоренню питань та шляхів координації діяльності донорів, спрямованої на підтримку роботи по притягненню росії до відповідальності за скоєні в Україні під час війни або пов’язані з війною злочини.

У ході зустрічі Голова Верховного Суду Всеволод Князєв поділився баченням щодо ролі судової системи та Верховного Суду в умовах війни, а також, зокрема, розповів про підготовку до розгляду справ, пов’язаних з воєнними злочинами.

Микола Оніщук у своєму виступі зазначив слова підтримки Голові Верховного Суду та його команді щодо забезпечення ефективного функціонування судової системи у ці непрості для нашої держави часи. Він також подякував представникам програм-проєктів міжнародної технічної допомоги за їх підтримку, зокрема Програмі USAID “Справедливість для всіх”, у співпраці з якою Національна школа суддів України вже запланувала проведення найближчим часом низки заходів для суддів з механізмів розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів.

Крім того, ректор висловив пропозицію щодо проведення у вересні-жовтні цього року з нагоди 20-річчя діяльності Національної школи суддів України та Державної судової адміністрації України конференції високого рівня за участі представників усіх провідних органів системи правосуддя Європи та керівників програм-проєктів міжнародної технічної допомоги для обговорення питань правосуддя в умовах війни.

Упродовж зустрічі представники програм/проєктів МТД та партнери мали змогу поінформувати про свою поточну та заплановану діяльність на 2022 рік.

Наступну зустріч заплановано на 6 липня 2022 року.