Національна школа суддів України

Кримінальні провадження щодо неповнолітніх і на підставі угод

10 грудня 2018 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників курсу для підготовки кандидатів на посаду судді: “Особливості розгляду окремих категорій  проваджень (справ) у кримінальному судочинстві”. 

У ході засідання група розробників продовжила роботу над матеріалами курсів на теми: “Особливі порядки судового розгляду: кримінальне провадження щодо неповнолітніх” та “Особливі порядки судового розгляду: судове провадження на підставі угод”.

Присутні на засіданні судді Катерина Середа,   Вероніка Сенюта, Юлія Іваніна, Валентин Зубар та Олександр Коротких провели конструктивне обговорення матеріалів курсів і запропонували нові підходи до викладання підготовлених матеріалів.

Результатами засідання групи розробників стали доопрацьовані матеріали, серед яких є презентації PowerPoint, практичні завдання для невеликих груп слухачок і слухачів, проведення “мозкових штурмів”, визначення інтерактивних методів, що будуть застосовуватися на практичних заняттях щодо розгляду окремих категорій проваджень (справ) у кримінальному судочинстві.

Після розробки матеріалів курсу їх буде впроваджено у процес спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Координатор блоку з кримінального судочинства програми спеціальної підготовки Олександр Коротких відзначив плідну командну роботу суддів.