Національна школа суддів України

Круглий стіл “Свобода слова в Україні: виклики і можливі рішення”

6 червня 2019 року Міністерство інформаційної політики країни за підтримки проекту Ради Європи “Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в України” у співпраці з ГО “Інститут масової інформації” проводять круглий стіл “Свобода слова в України: виклики та можливі рішення”, присвячений Дню журналіста в Україні.

Захід є можливістю провести комплексний діалог між органами державної влади, правоохоронними структурами, громадянським суспільством та міжнародними організаціями для покращення стану свободи слова в Україні та  правового захисту журналістів. Планується, що під час круглого столу учасники обговорять, зокрема, основні виклики та пріоритети у сфері медіа, перебіг важливих медіареформ, актуальні проблеми у сфері законодавчого регулювання та  інструменти для покращення стану свободи слова в Україні, а також підсумки реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Серед учасників та спікерів заходу – представники Адміністрації Президента України, Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства інформаційної політики України, Комісії з журналістської етики, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, ПАТ “НСТУ”, ГО “Інститут масової інформації”, а також представники громадянського суспільства та міжнародних організацій.

Від Національної школи суддів України у круглому столі беруть участь начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, к. ю. н. Оксана Шамрай та головний науковий співробітник цього ж відділу, к. ю. н. Олександр Кравчук.