Національна школа суддів України

КВАЛІФІКОВАНИЙ ДОБІР КАНДИДАТІВ НА ПОСАДИ СУДДІВ – ЗАПОРУКА ЕФЕКТИВНОГО ПРАВОСУДДЯ

25 червня 2019 року в. о. ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна взяла участь у круглому столі-дискусії "Добір кандидатів на посади суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду України: практика, отримані уроки та перспективи на майбутнє", організованому Програмою USAID "Нове правосуддя" і Проектом Європейського Союзу "Право-Justice".

З вітальними словами виступили член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка, голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Борис Гулько, керівник політичного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні Фабіо Делла Пьяцца, директор місії в України Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Сюзен Фрітц.

Під час заходу обговорили результати конкурсного добору кандидатів на посаду суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду, з-поміж яких і результати плідної співпраці НШСУ з ВККСУ і міжнародними експертами. У ході заходу із доповіддю про роботу із розроблення і рецензування тестових матеріалів виступила в. о. директора тестологічного центру НШСУ Галина Прокопанич.

Учасники круглого столу визначили прогалини у законодавчо-нормативній базі, на підставі якої відбувається конкурсний добір кандидатів на посаду судді й кваліфікаційне оцінювання суддів, обговорили досвід співпраці представників громадськості та міжнародних експертів з Комісією у встановленні відповідності кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності.

Окреслили потреби та можливості вдосконалення процесу кваліфікаційного оцінювання.