Національна школа суддів України

Липневі зустрічі

27 липня 2019 року в  місті Переяславі–Хмельницькому Київської області Національна школа суддів України провела  неформальну нараду розробників, викладачів (тренерів) курсів із цивільного судочинства для суддів і кандидатів на посади суддів.

У місцевому міськрайонному  суді учасників групи розробників  зустрічали його голова Олександр Рева, судді Ярослава Керекеза та Дмитро Свояк. Вони ознайомили учасників зустрічі з умовами,  в яких здійснюється судочинство та працює колектив суду. На сьогодні в суді працює сім суддів і є одна вакантна посада судді. Розгляд судових справ відбуваються у трьох залах судових засідань і в робочих кабінетах суддів.

Проректор Володимир Мазурок зазначив, що завдяки ініціативі суддів, які співпрацюють з Національною школою суддів України, подібні зустрічі вже були проведені в містах Ржищеві та Обухові Київської області. Оскільки вони є ефективними в підготовці висококваліфікованих кадрів для судової системи, то стають традиційними.

Володимир Мазурок також зупинився на завданнях, які сьогодні є актуальними в суддівській освіті.

Суддя Галина Юровська, яка координує підготовку суддів–цивілістів і є натхненницею проведення таких зустрічей, довела до відома колег плани розробки, удосконалення курсів і безпосереднього проведення занять із різними категоріями суддівських кадрів.

Учасники зустрічі висловили вдячність колегам – суддям місцевого суду за співпрацю та гостинність. У ці вихідні дні вони також ознайомилися зі срібною перлиною Переяславщини – музейним комплексом народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, який почав створюватися ще у 1964 році. У ньому людські руки бережуть історію, традиції та душу України, а двори садиб палахкотять яскравим розмаїттям квітів.

Сам Переяслав–Хмельницький є містом–музеєм. Тому відвідування частини музеїв цього древнього міста були пізнавальними та корисними.