Національна школа суддів України

Людська гідність та її втілення у сучасне життя країни

24 травня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та  помічників суддів місцевих та апеляційних судів онлайн–семінар “Гарантії прав людини в умовах збройного конфлікту”.

Захід організовано та проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

У своєму вітальному слові директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна звернула увагу, що темою дотримання та реалізації прав і свобод людини пронизані всі недавні заходи Національної школи суддів України.

Онлайн семінар провели суддя Конституційного Суду України, професорка кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, докторка юридичних наук Оксана Грищук, викладач Національної школи суддів України, доктор юридичних наук, професор, директор НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету Михайло Савчин, суддя Деснянського районного суду м. Києва, секретар Ради суддів України Олена Журавська та суддя Артемівського міськрайонного суду Донецької області, кандидатка юридичних наук Ольга Федорів.

Завданням проведеного семінару було обговорити допустимість обмеження прав людини заради ефективнішої мобілізації ресурсів держави; розглянути виклики у діяльності вищого органу суддівського самоврядування в умовах воєнного стану і шляхи їх подолання та проаналізувати людську гідність у якості основного критерія захисту громадян.

На заході піднімалась тема геноциду, а саме історія цього поняття та його сутність, юридичний аспект геноциду та які дії необхідно виконати нашій державі для доведення факту його вчинення у міжнародному трибуналі.

По завершенню семінару слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.