Національна школа суддів України

Людська гідність у практиці Європейського суду

2 липня 2021 року Національна школа суддів України розпочала проведення тижневої онлайнпідготовки суддів місцевих загальних судів.

Відкрила дистанційну підготовку суддів директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зазначила, що в онлайновій формі проведення занять викладачі будуть максимально дотримуватися вимог інтерактивності у спілкуванні з аудиторією.

Третього та п’ятого серпня 2021 року судді Світлана Муратова та Лариса Радуцька проведуть відповідно онлайн–тренінги: “Актуальні питання щодо арешту майна в діяльності слідчого судді” та “Особливості  спрощеного  провадження щодо кримінальних проступків”.

Онлайнову підготовку наповнять презентаціями лекцій, практичними завданнями та іншими інтерактивними методами викладачі – Лариса Швецова, Василь Ревер, Михайло Савчин, Оксана Грищук, Ігор Бермес, Андрій Грушицький, Вікторія Бучківська, Олена Палюх, Владислав Насанкін, Ірина Кушнір і Вадим Чепурнов.

На дистанційних заняттях буде обговорено питання дотримання верховенства права; ролі доброчесності та професійної етики; судової практики розгляду спорів, що випливають із кредитних правовідносин,; проаналізовано допустимість доказів у кримінальному провадженні, доведено актуальну практику Верховного Суду, Європейського суду за 2018–2020 роки та Вищої ради правосуддя щодо дисциплінарної відповідальності суддів, тощо.

Судді в ході онлайнових занять зможуть узяти участь у дискусіях, обговоренні практики застосування законодавства щодо звільнення від покарання та його відбування; порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту.

Процес підготовки суддів уже другий рік поспіль реалізовується онлайн і дає нові можливості в порівнянні з аудиторними заняттями.