Національна школа суддів України

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ПАРТНЕРІВ З АКАДЕМІЇ ЮСТИЦІЇ АЗЕРБАЙДЖАНУ

5 липня 2019 року Національна школа суддів України провела вебінар з питань практики застосування і механізмів реалізації в Україні Будапештської конвенції про кіберзлочинність для своїх партнерів, суддів і прокурорів, з Академії юстиції Міністерства юстиції Республіки Азербайджан. Це черговий крок у зміцненні співпраці між установами суддівської освіти двох країн у рамках Меморандуму про співробітництво між Національною школою суддів та Академією юстиції Міністерства юстиції Республіки Азербайджан, який був підписаний у грудні 2018 року.

Відкриваючи вебінар, Анатолій Костенко, проректор Національної школи суддів, зазначив, що відносини між установами суддівської освіти України і Республіки Азербайджан вийшли на якісно новий рівень. Проректор наголосив, що Будапештську конвенцію про кіберзлочинність Україна ратифікувала у вересні 2005 року, а діє вона на території України з 01 липня 2006 року. Таким чином, Конвенція стала складовою нашого національного законодавства понад 13 років тому.

Вебінар від Національної школи суддів України провели Наталія Ахтирська, викладач, кандидат юридичних наук, доцент, і Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, кандидат юридичних наук.

Національна школа суддів України планує зміцнювати співпрацю з Академією юстиції Азербайджану і зробити такі заходи традиційними. Зокрема, колегами з Азербайджану було запропоновано обрати проблематику забезпечення єдності судової практики темою наступного навчального вебінару.