Національна школа суддів України

Механізм бронювання військовозобов’язаних в судах

29 серпня 2022 року Національна школа суддів України провела для помічників та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів онлайн–семінар “Організація бронювання військовозобов’язаних в судах в умовах воєнного стану в Україні”.

Навчання організовано та проведено спільно Львівським регіональним відділенням та відділом “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України.

Оксана Польна, директорка Львівського регіонального відділення, відкриваючи семінар підкреслила, що для забезпечення сталого функціонування судової гілки влади важливо забезпечити належну організацію роботи механізму бронювання військовозобов’язаних у судах. Очільниця відділення побажала усім плідної роботи та висловила вдячність викладацькому складу за можливість поглиблено проаналізувати із слухацькою аудиторією актуальну інформацію.

Заступник директора Вінницького навчального центру Національної школи суддів України Валентина Борисенко звернула увагу, що законодавчі акти, що стосуються виконання військового обов’язку в умовах воєнного стану постійно зазнають змін, а тому важливо володіти та керуватись в роботі актуальними нормами.

До проведення навчання було залучено головного спеціаліста сектору з питань мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Володимира Бойка; завідувача сектору з питань мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергія Каземірова та завідувача центру інформаційної безпеки Державної судової адміністрації України Юрія Науменка.

Серед тем, що виносились на обговорення були основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади; організація бронювання військовозобов’язаних та  повноваження органів військового управління за станом мобілізаційної роботи в судах.  Належну увагу було приділено змінам до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку. Доповідачами були проаналізовані питання, які виникають при веденні військового обліку в судах та пропозиції для покращення цього процесу. Для підвищення рівня знань учасникам семінару були надані практичні рекомендації важливі для здійснення їх професійної діяльності.

Із програмою семінару можна ознайомитись тут.