Національна школа суддів України

Міжнародні злочини: французька перспектива

13 вересня 2022 року Національна школа суддів України спільно з Національною школою магістратури Франції за ініціативи Європейської мережі суддівської освіти провела для суддів місцевих та апеляційних судів кримінальної спеціалізації другий вебінар “Міжнародні злочини (французька проспектива)”.

Роботу вебінару відкрили заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко та очільниця міжнародного відділу Національної школи магістратури Франції Емманюель Людік-Барон.

Навчання складалося з однієї сесії, у ході якої запрошений міжнародний експерт – Девід Де Пас, голова палати Паризького кримінального суду (до 1 вересня 2022 року, перший віце-президент, відповідальний за розслідування, координатор антитерористичного підрозділу, керівник відділу злочинів проти людяності, воєнних злочинів і правопорушень) – детально розкрив питання щодо ролі судді, механізмів розслідування та процедури судового розгляду міжнародних злочинів..

У заключній частині вебінару українські учасники та учасниці мали можливість задати питання французькому фахівцю та отримати відповіді на конкретні актуальні питання, що розглядалися.