Національна школа суддів України

Міжнародний обмін досвідом з актуальних питань правосуддя

10 жовтня 2017 року  в Національній школі суддів України відбулася зустріч з  делегацією Академії правосуддя Турецької  Республіки.

Очолював делегацію Президент Академії правосуддя Їлмаз Акчиль, а до її складу увійшли: заступник президента Академії правосуддя Ріфат Інанч, заступник президента Ревізійної комісії при Раді суддів та прокурорів Левент Баріш Тюфенкчі, Президент Апеляційного суду міста Ерзурум Мустафа Четін, Президент міського суду (місто Анкара) Ізмаїл Улукул, Президент міського суду (місто Стамбул) Бекір Алтун, Головний прокурор Апеляційного суду міста Бурса Саїт Гюрьлєк, Головний прокурор міста Бурса Угюрхан Куш, Прокурор Офісу генерального прокурора при Касаційному суді Хайреддин Акчиль, суддя Ахмет Такчі.

Ректор Національної школи суддів України проінформував членів турецької делегації про хід і перспективи конституційного й законодавчого реформування правосуддя в Україні, оновлення інститутів судової влади та суддівського корпусу, особливості процесу модернізації юстиціарної сфери.  Микола Оніщук детально розповів про діяльність Національної школи суддів України, завдання суддівської освіти, актуальні питання суддівської кваліфікації та доступу до професії в Україні.

У свою чергу Президент Академії правосуддя Їлмаз Акчиль розповів про особливості освіти суддів та прокурорів в Турецькій Республіці. Члени делегації активно цікавилися організацією системи правосуддя в Україні, механізмами доступу до посади судді, особливостями відправлення правосуддя, засадами та стандартами функціонування суддівської освіти.

Зважаючи, що це вже не перша зустріч Ректора Національної школи суддів України та Президента Академії правосуддя Туреччини, сторони висловили наміри щодо розвитку та поглиблення співробітництва. Було констатовано взаємний інтерес щодо обміну досвідом, кращими практиками суддівської освіти, залучення провідного наукового та викладацького потенціалу установ до співпраці.

З цією метою Національна школа суддів України та Академія правосуддя Туреччини запланували заходи з інституціоналізації співробітництва та встановлення більш тісних робочих взаємин через підготовку та підписання меморандуму про співпрацю.