Національна школа суддів України

Мистецтво написання судових рішень на прикладі справ про відмивання коштів

29 липня 2022 року Національна школа суддів України за підтримки проєкту РЄ/ЄС “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” провела в онлайн–режимі експертну дискусію “Мистецтво написання судових рішень на прикладі справ про відмивання коштів (суддівський досвід Ірландії та України)”.

Роботу  вебінару відкрили та модерували проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, координатор проєкту РЄ/ЄС “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” Сергій Рибченко та заступник начальника відділу Національної школи суддів України Олександр Іщенко.

Навчання складалося із двох сесій, у ході яких запрошені фахівці – міжнародний експерт спільного проєкту Ради Європи та Європейського Союзу “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні”, суддя Верховного Суду Ірландії Макс Барретт та суддя Малиновського районного суду м. Одеса Олександр Гарський – цікаво і докладно презентували міжнародний та національний досвід написання судових рішень на прикладі справ про відмивання коштів.

У заключній частині вебінару судді, помічники суддів і працівники апаратів місцевих та апеляційних судів мали можливість задати запитання експертам та отримати відповіді на конкретні актуальні питання, що розглядалися.