Національна школа суддів України

Модернізація правосуддя: шляхи і фактори

10 червня 2015 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч із представниками Агентства модернізації України. Агентство під керівництвом європейських експертів у взаємодії з громадянським суспільством розробляє Програму модернізації України,  яка охоплює такі напрямки як: протидія корупції, євроінтеграція, верховенство права, конституційна реформа.



Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук проінформував експертів щодо політико-правових процесів, які відбуваються в Україні нині. Ректор висловив переконання, що посилення гарантій  захисту прав людини наразі відбувається шляхом підвищення кваліфікаційної спроможності суддівського корпусу, зокрема через зростання значущості факторів дисциплінарної відповідальності та освіти суддів.

У ході зустрічі було обговорено конституційний процес,  стан судової реформи в Україні, реалізацію Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд»,  впровадження нових процедур формування й відповідальності суддівського корпусу, забезпечення відновлення довіри суспільства до судової влади.

У результаті зустрічі було досягнуто домовленості про співпрацю у сфері обміну досвідом  з представниками Великої Британії щодо методології та програм підготовки суддівських кадрів.