Національна школа суддів України

Моніторинг судових процесів.

14–15 липня 2015 року було проведено тренінг щодо моніторингу судових процесів для представників неурядових організацій в рамках проекту ОБСЄ “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”.

Вітальними словами тренінг відкрила Наталія Ступницька – національний менеджер проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Тіна Г‘юіс – керівник відділу верховенства права, Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ.

Основною метою тренінгу було довести до відома учасників про мету моніторингу судових процесів, досвід діяльності моніторингових місій в інших країнах та обмінятися практичним досвідом створення програм моніторингу, аналізу, верифікації та звітування.

Тренінг проходив у форматі міні–лекцій, презентацій і роботи в малих групах. 

Активну участь у моніторинговому тренінгу взяв старший науковий співробітник Олександр Здебський, який поділився з його учасниками своїми баченнями щодо використання результатів моніторингу судових процесів при проведенні підготовки судових кадрів в Національній школі суддів України та їх впливу на підвищення ефективності судочинства в державі.