Національна школа суддів України

Мультісекторальна співпраця з метою запобігання онлайн-сексуальної експлуатації та насильства над дітьми

16 травня 2019 року в Страсбурзі (Франція) розпочала свою роботу дводенна міжнародно-практична конференція з питань попередження та запобігання онлайн сексуальної експлуатації та насильства над дітьми.

Перший день заходу присвячено обговоренню питань ідентифікації ризиків онлайн сексуальної експлуатації та насильства над дітьми, а також пошук шляхів їх нейтралізації, міжвідомчої координації органів з питань захисту та підтримки дітей-жертв, профілактики та захисту жертв таких злочинів.

Другий день заходу проходитиме у форматі активного обговорення та пошуку шляхів щодо обізнаності та побудови ефективної співпраці задля запобігання онлайн сексуальної експлуатації та насильства над дітьми, пошуку заходів щодо зміцнення потенціалу роботи правоохоронних органів в розслідуванні таких злочинів, дотримання прав дитини-жертви до, під час та після провадження, а також її психологічна підтримка, отримання та застосування електронних злочинів тощо.

Напрацьовані під час роботи матеріали будуть впроваджені на національному рівні в рамках проекту Ради Європи "Покладемо край сексуальній експлуатації та насильству над дітьми в мережі Інтернет".

Україну на конференції представляють керівник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб, директор Науково-дослідного інституту Національної академії прокуратури України Георгій Попов, головний науковий співробітник відділу міжнародного співробітництва Національної школи суддів України Вікторія Семенюк, координатор програм офісу Уповноваженого Президента з прав дитини Анастасія Дьякова.