Національна школа суддів України

Накопичення професійних умінь і навичок

12-13 березня 2019 року судді Олександр Потильчак та Дмитро Сірош, які працюють у Національній школі суддів України, провели зустрічі з головою Черкаського районного суду Черкаської області Євгеном Тептюком та суддями Лесею Соколишиною та Олександром Смолярем, які опікуються проходженням стажування з кримінального судочинства 11 слухачів і слухачок Національної школи суддів України.

Під час зустрічей обговорювались актуальні організаційні питання співпраці для забезпечення стажування в суді, спілкування наставників зі слухачами та слухачками, виконання кожним з них індивідуальних планів стажування та детальне ознайомлення зі складовими особливостей розгляду кримінальних проваджень.

Суддя Наталія Мазай відчначила фахову підготовку слухачок, які проходять стажування в Монастирищенському районному суді Черкаської області. Вона повідомила, що стажистки відвідують судові засідання з розгляду кримінальних проваджень, вивчають їх, готують проекти процесуальних документів (постанови, ухвали, вироки).

Майбутні судді дуже мотивовані, вони використовують усі можливості для освоєння суддівської професії та належної підготовки до складання проекту судового рішення при виконанні практичного завдання в ході підсумкового контролю.