Національна школа суддів України

Налагодження процесу комунікації в судах

3 липня 2018 року в місті Рівному Львівським регіональним відділенням  Національної школи суддів України спільно з громадською  спілкою “Українська академія медіації”, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми “Нове правосуддя” проведено семінар для суддів місцевих та апеляційних судів Рівненської області на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи”.

Семінар відкрив начальник Територіального управління  Державної судової адміністрації України в Рівненській області Віктор Вдовиченко, який подякував Національній школі суддів України за плідну і перспективну співпрацю, побажав учасникам заходу активної роботи та розповів про актуальність проведення семінару цієї тематики. Директор Львівського регіонального відділення  Оксана Польна підкреслила важливість мирного врегулювання конфліктів з участі судді та висловила сподівання про майбутній стрімкий розвиток інституту медіації в Україні. Адвокат, кандидат юридичних наук, медіатор Тетяна Водоп’ян розкрила коротко суть поняття медіації та підходів до її застосування в українській судовій системі.

Розпочала семінар викладач курсу, заступник голови  Одеського  окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Елла Катаєва.

Судді опрацювали теоретичний матеріал, під час роботи в малих групах виконали  практичні завдання. Презентація робіт слухачів сприяла засвоєнню матеріалу, а обмін власним професійним досвідом  викликав дискусійне обговорення  та пошук нових шляхів розв’язання певних проблемних питань у професійній діяльності.­­