Національна школа суддів України

Підписання Угоди про співробітництво з Французькою національною школою магістратури

30 листопада 2022 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук у Києві та заступник директора Французької національної школи магістратури Хаффід Булакрас у Парижі в дистанційному форматі підписали Угоду про співробітництво двох закладів суддівської освіти.

Також у заході брала участь головна міжнародна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice II” Анна Адамська-Галант.

Підписання Угоди стало логічним продовженням вже діючих відносин, які вступили в активну фазу співпраці під час воєнної агресії рф проти України щодо проведення вебінарів та обміну досвідом у розгляді справ про воєнні злочини. Потреба у проведенні таких навчань була заявлена Національною школою суддів України, а Французька національна школа магістратури погодилася задовольнити її відповідно до зобов’язань, взятих Францією під час висновків Європейської Ради щодо ситуації в Україні 30.05.2022 року.

Метою підписаної Угоди є налагодження співробітництва у питаннях підвищення ефективності використання науково-педагогічного i методичного потенціалу та наявних ресурсів для розвитку й поглиблення взаємних зв’язків у галузі юридичної освіти і науки, а також підвищення кваліфікації суддівських кадрів.

У межах угоди партнери домовилися регулярно обмінюватися цілями, методами та змістом програм початкової підготовки і підвищення кваліфікації суддівських кадрів та їх стажувань, а також спільно готувати річні програми діяльності із зазначенням запланованих заходів, які відповідають вимогам кожної зі сторін. Для цього представники двох інституцій проводитимуть фахові зустрічі, в тому числі дистанційно, та створюватимуть робочі групи.

Повний текст Меморандуму буде розміщено на сайті Національної школи суддів України в розділі “Двосторонні угоди”.