Національна школа суддів України

Напрямки підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів судів

7 вересня 2021 року виконувачка обов’язків ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна провела онлайн–нараду за участю очільниць відділів підготовки працівників апаратів судів і Вінницького навчального центру Наталії Тимощук та Олени Мілієнко.

У ході онлайн–наради Наталія Шукліна звернула увагу на те, що працівники апаратів судів відіграють провідну роль у забезпеченні виконання суддею повноважень щодо здійснення правосуддя та є невід’ємною частиною системи правосуддя. Вона наголосила на важливості занять для працівників апаратів судів у їхньому професійному розвитку й те що вони підлягають постійному осучасненню та актуалізації.

Олена Мілієнко розповіла про стан розроблення семінару–практикуму “Роль помічника судді у забезпеченні професійної діяльності судді”, який перебуває на стадії завершення.

Наталія Тимощук довела до відома учасників і учасниць наради про стан розроблення стандартизованих програм підготовки та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів судів на 2022 рік.

Окрім цього, під час проведення наради було окреслено ключові вектори розвитку Національної школи суддів України у сфері забезпечення підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів судів та обговорено напрямки роботи й тематику розроблення нових курсів для різних категорій працівників апаратів судів на 2021–2022 роки.