Національна школа суддів України

Настанови перед підсумковим контролем

3 січня 2019 року проректор Володимир Мазурок і координатор блоку господарського судочинства Олександр Потильчак відвідали господарський суд міста Києва, в якому провели зустрічі із заступником голови цього суду, суддею, який є наставником, Петром Паламарем і кандидатами та кандидатками на посади суддів.

Володимир Мазурок провів бесіду зі слухачами та слухачками щодо організації стажування в суді, виконання індивідуальних планів стажування, спілкування наставників (коучів) з майбутніми суддями.

Стажування в господарському суді міста Києва організовано на високому професійному рівні, судді, які є коучами, дуже компетентні  та досвідчені,- такі відгуки звучали з уст кандидаток і кандидатів на посади суддів. Вони доброзичливо ставляться, діляться власним досвідом і надають важливі настанови не тільки з розгляду окремих категорій господарських справ, а й з організації роботи судді.

Майбутні судді хотіли б довше працювати з господарськими справами, оскільки вони надзвичайно інтересні. Слухачі та слухачки завершують виконання індивідуальних планів стажування та задоволені результатами отримання вмінь і навичок із підготовки проектів судових рішень у різних категоріях справ.

Наставник Петро Паламар надав компетентні рекомендації, поради та роз’яснення щодо складання проекту рішення суду. Якщо суддя правильно зрозумів позовні вимоги, то рішення він підготує законне, справедливе та обґрунтоване,- зазначив  Петро Паламар.

Олександр Потильчак рекомендував слухачам і слухачкам ознайомитися з рішеннями судів у справах, що пройшли всі інстанції. Аналізувати судові рішення з точки зору його змістовних частин: вступної, описової, мотивувальної та резолютивної, а також питань, які вирішує суд під час ухвалення рішення суду.

Володимир Мазурок, Петро Паламар та Олександр Потильчак побажали майбутнім служителям Феміди успіхів у підготовці проекту рішення суду та проявити високий рівень теоретичних знань і професійної підготовки як на підсумковому контролі в Національній школі суддів України, так і на кваліфікаційному іспиті, що буде проводити Вища кваліфікаційна комісія суддів України.