Національна школа суддів України

Наступний крок – тренінги для тренерів

18 грудня 2017 року проведено засідання групи розробників п’яти тренінгів (курсів) щодо особливостей розгляду окремих категорій справ у господарському судочинстві.

Координатор блоку “Господарське судочинство” Програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді  Віта Бондарчук, судді  Ольга Ємельянова, Олександр Крижний та Олена Малєєва обговорили та схвалили актуалізовані практичні завдання та теми курсів “Особливості розгляду справ про банкрутство”, “Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин”, “Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договір) недійсними”, “Вирішення спорів про право власності та інші речові права” та “Особливості розгляду корпоративних спорів”.

Учасники засідання висловили впевненість, що курси, підготовлені розробниками, достатньою мірою будуть сприяти здобуттю та виробленню в кандидатів на посаду судді необхідних навичок для здійснення судочинства у сфері господарської юрисдикції.

Суддя Віта Бондарчук повідомила учасникам засідання про необхідність упровадження системи оцінювання успішності виконання програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки, у розроблені курси для кандидатів на посаду  судді.

Розробники курсів дійшли згоди, що всі підготовлені тренінги будуть відповідно доопрацьовані, після чого мають бути проведені тренінги для тренерів, які будуть їх проводити в ході спеціальної підготовки майбутніх суддів.