Національна школа суддів України

Наукові пошуки у сфері захисту прав людини

27 квітня 2015 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у відкритті щорічної міжуніверситетської  весняної школи “Право на життя у міжнародному та національному законодавстві”



 Захід об’єднає наукові кола на базі Київського національного університету  імені Тараса Шевченка та Львівського національного університету  імені Івана Франка з метою обговорення актуальних питань теорії права в галузі прав людини.

Ректор Національної школи суддів України у вітальному слові зазначив, що проведення заходу та його тематика є особливо актуальної нині для нашої держави та юридичної науки. Наразі відбувається перегляд  правової доктрини, зокрема, діяльність Конституційної комісії спрямована на приведення обсягу та змісту конституційних прав і свобод громадян до міжнародних стандартів у цій сфері – наголосив Микола Оніщук. Так, роль адміністративної юстиції, як інструменту захисту прав громадян у відносинах з державою має зрости. У свою чергу, Національна школи суддів України постійно працює над зростанням усвідомлення суддями суті та духу Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини – підкреслив ректор.

 На переконання учасників міжуніверситетської  весняної школи, її робота та напрацювання мають бути ґрунтом для подальших якісних змін у законодавстві та правозастосуванні в галузі прав людини.