Національна школа суддів України

Науково-практичний аспект вивчення статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод

26 травня  2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Реалізація принципів верховенства права в цивільному судочинстві  - ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (науково-практичний аспект)”.

Мета семінару – підвищення рівня кваліфікації суддів у реалізації принципів верховенства права в цивільному судочинстві при здійсненні правосуддя.

Вітальною промовою семінар відкрили директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець, голова Апеляційного суду Одеської області Григорій Колесніков, та суддя у відставці, тренер Антоніна Фадєєнко.

Розпочався захід з огляду Стразбурського механізму застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Під час семінару судді матимуть змогу розглянути принципи верховенства права, методологію вивчення та імплементацію рішень ЄСПЛ у національну практику, детально зупиняться на принципі остаточності  судового рішення (res judicata). Також підготуються до кваліфікаційного оцінювання за допомогою тестів за ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини  та основоположних свобод.