Національна школа суддів України

Найближчі плани щодо підготовки судів з питань виборчого законодавства

15 січня 2019 року у Національній школі суддів України відбулася робоча зустріч представників НШСУ з керівниками проектів Ради Європи. 

Від Національної школи суддів України у зустрічі взяли участь: проректор Наталія Шукліна, начальник відділу міжнародного співробітництва – Тетяна Пустовойтова, заступник директора тестологічного центру – Михайло Цуркан та начальник відділу підготовки суддів – Іван Балаклицький. Від Офісу Ради Європи: керівники проектів Сергій Ткаченко та Інна Зубар.

Під час зустрічі було обговорено питання проведення Національною школою суддів України одноденного Міжнародного семінара-практикума "Застосування виборчого законодавства" спільно з Верховним Судом та Офісом Ради Європи в Україні на базі Вінницького апеляційного адміністративного суду за участі суддів всіх адміністративних апеляційних та окружних судів України. 

Також під час зустрічі обговорено та затверджено графік семінарів навчального курсу “Розгляд судами виборчих спорів”, розробленого Національною школою суддів України у співпраці з проектами Ради Європи  “Підтримка конституційних і правових реформ, конституційне правосуддя та надання допомоги Верховній Раді  у проведенні реформ, спрямованих на підвищення її ефективності” та “Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні” у Чернівцях, Вінниці, Одесі, Краматорську, Харкові, Дніпрі та Києві.

 Цей курс уже пройшов апробацію. Для його викладання було підготовлено суддів-тренерів, які спільно з розробниками навчального курсу будуть проводити тренінги у регіонах.