Національна школа суддів України

Необхідні передумови для максимально ефективної підготовки майбутніх суддів

13 березня 2018 року в Національній школі суддів України розробники блоку цивільного судочинства для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді на чолі з координатором, заступником начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галиною Юровською зібрались на координаційну зустріч.  ЇЇ  мета - узгодження графіка викладання та обговорення проблемних питань, які постануть перед ними з початком спеціальної підготовки.

На засіданні були присутні представники відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, тестологічного центру, відділу інформаційних технологій.

Проректор Володимир Мазурок відмітив злагоджену роботу команди суддів та науковців, які з великою відповідальністю виконали поставлені перед ними завдання щодо розробки тренінгів для майбутніх суддів. Ураховуючи те, що на вивчення цивільного судочинства відведена найбільша кількість академічних годин, потреба у викладачах надзвичайно велика. Усі викладачі (тренери) пройшли навчання на методологічних тренінгах, розроблені навчальні матеріали створювались з використанням інтерактивних методик, з урахуванням психологічних аспектів навчання дорослої аудиторії.

Проведена робота зміцнює впевненість у тому, що  навчання кандидатів  буде максимально ефективним, та допоможе майбутнім суддям увійти в професію з необхідним багажем умінь та навичок.