Національна школа суддів України

Нова кадрова політика в судах

17 та 18 жовтня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України у приміщенні Апеляційного суду Київської област провела семінари для працівників апаратів місцевих судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва на тему: “Організація роботи служби управління персоналом у судах”.

Семінари провів начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк.

На початку інтерактивної лекції викладач розповів про загальні положення організації роботи кадрової служби в судах, детально зупинившись на чинній нормативно-правовій базі, яка регулює діяльність служби управління персоналом. Виклики судової реформи тягнуть за собою значні зміни в організації роботи кадрової служби та в кадровому діловодстві зокрема, вимагають новітніх підходів до підбору кадрів. Тож, нова кадрова політика в ланках судової влади стала предметом особливої дискусії  під час занять.

Також під  час семінарів учасники дізналися про особливості складання і правила ведення кадрових документів та про кадрове діловодство суду загалом, згідно Закону України “Про державну службу”. Особливу актуальність порушеним питанням додають процедури ліквідації та реорганізації судів, які, наразі, відбуваються в судовій системі.

Олег Цимбалюк детально зупинився на найважливіших і поширених питаннях щодо правильності та обгрунтованості дій працівників кадрових служб та членів ліквідаційних комісій під час ліквідації/реорганізації суду, наголосив на типових помилках, які допускаються у процесах ліквідації/реорганізації.

Учасники заходів у ході дискусій мали можливість обговорити з досвідченим фахівцем актуальні питання, отримати відповіді на запитання та почути корисні практичні рекомендації, які стануть їм у нагоді під час виконання  професійних обов’язків.