Національна школа суддів України

Новели Кодексу адміністративного судочинства України

18–19 грудня 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів окружних адміністративних судів на тему: Реалізація права на ефективний захист у світлі змін до процесуального законодавства”.

Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна ознайомила суддів із програмою заходу та наголосила, що під час семінару увагу буде зосереджено на розгляді нових положень Кодексу адміністративного судочинства України та питаннях щодо застосування ст. 13 Європейської конвенції з прав людини та основоположних свобод. Також директор представила викладачів – суддів Любов Гончар, Роксолану Качур, Андрія Жука, Сергія Уханенка та Віктора Валюха.

Під час семінару судді розглянуть питання щодо реалізації ефективного захисту прав особи, яка звертається до суду, нові правила юрисдикції та підсудності, розширення способів судового захисту та засобів доказування в адміністративному процесі, перегляд стандарту доказування та інше. Другий день семінару буде присвячено вивченню  питання щодо  ефективного засобу правового захисту у світлі ст. 13 Європейської конвенції з прав людини та основоположних свобод.

Упродовж двох днів заходу учасники виконають практичні завдання та візьмуть участь у дискусіях щодо питань, які виникають у судовій практиці.

Завершиться семінар підведенням підсумків та врученням Сертифікатів Національної школи суддів України.