Національна школа суддів України

Нові підходи до підготовки суддів антикорупційного суду

20 лютого 2020 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук зустрівся з головою Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) Оленою Танасевич для обговорення подальших напрямків співпраці щодо організації підготовки суддів цього суду.

На початку зустрічі ректор Микола Оніщук нагадав присутнім про ряд навчальних заходів з підготовки суддів ВАСУ у минулому році, починаючи з тритижневого орієнтаційного курсу, а також запропонував для обговорення план організації підготовки суддів ВАКС протягом поточного року.

Була обговорена та підтримана ідея проведення щомісячних одноденних тематичних навчань у форматі семінарів-практикумів, тренінгів, круглих столів, колоквіумів по суботах з урахуванням високого навантаження суддів ВАКС.

Голова Вищого антикорупційного суду України Олена Танасеви надала пропозиції щодо тематики навчальних заходів для суддів ВАКС з питань, які є актуальними саме для цього суду, і допоможуть НШСУ найкращим чином організувати підготовку із запрошення високопрофесійних експертів як українських, так і міжнародних.

Учасниками зустрічі були проректори Національної школи суддів України Наталія Шукліна та Анатолій Костенко, начальники відділів підготовки суддів Іван Балаклицький і міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Коротких, а також суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Сікора.