Національна школа суддів України

Нові шляхи співпраці Проєкту ЄС та НШСУ

7 липня 2020 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна провела робочу зустріч з представниками Проєкту ЄС “Право-Justice” Іллею Черногоренко та Інною Ліньовою.

У фокусі уваги сторін було обговорення шляхів співпраці Проєкту та Національної школи суддів України із розробки навчальних курсів з тем: “Дискреція органів державної влади” та “Написання судових рішень суддями адміністративних судів”.

Представники Проєкту поінформували учасників зустрічі, що протягом 2019 року ними було проведено моніторинг здійснення судочинства адміністративними судами України. За його наслідками міжнародними та національними експертами Проєкту було підготовлено фінальний звіт, який презентували широкому загалу в Києві у березні цього року. Базуючись на рекомендаціях експертів представлених у звіті, Проєкт розпочав роботу із вирішення проблем виявлених в рамках моніторингу та імплементації рекомендацій за наступними напрямками: дискреція органів державної влади; медіація та врегулювання спорів за участю судді; застосування практики ЄСПЛ.

Сторони визначили подальші спільні кроки щодо підготовки двох навчальних курсів (тренінгів), домовилися про надання Проєктом відповідної експертної підтримки в цих питаннях, а також підтвердити готовність і надалі співпрацювати з вищезазначених напрямків.

Від Національної школи суддів України у зустрічі також взяли участь керівники названих курсів, заступник директора Тестологічного центру Михайло Цуркан і  викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Терлецький, наукові працівники Руслана Арланова та Тіна Міндрул