Національна школа суддів України

Нові тенденції відбору кадрів у контексті реформування судової системи

4 грудня 2017 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для керівників апаратів і заступників керівників апаратів, спеціалістів кадрового забезпечення, працівників апаратів – членів конкурсних комісій місцевих та апеляційних судів на тему: “Законодавче та управлінське врегулювання питань конкурсного відбору на посади державної служби в судах”.

У семінарі взяли участь 150 учасників.

Семінар відкрив директор регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук Володимир Поплавський, який звернув увагу учасників на важливість теми заходу в контексті реформування судової системи та ознайомив з програмою і регламентом семінару.

Жвавий інтерес у слухачів викликала інтерактивна лекція на тему: “Нові тенденції у сфері управління людськими ресурсами та відбору кадрів у контексті реформування судової системи. Нормативно-правові засади організації конкурсного відбору персоналу на посади державної служби в судах”, яку провів начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України  Олег Цимбалюк.

Під час семінару значну увагу було приділено вивченню теми “Етапи конкурсного відбору на посади державної служби в судах”. Цю тему з учасниками розглянули Олег Цимбалюк і головний спеціаліст відділу по роботі з персоналом територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області Олег Товстоп’ятка.

Також викладачі надали відповіді на поставлені учасниками семінару запитання щодо проблем організації конкурсного відбору, ознайомили з  вимогам до оформлення документів, обговорили питання щодо тестування кандидатів, проведення співбесіди та інші питання, що виникають під роботи конкурсних комісій.

Свої враження від участі в заході учасники семінару висловили, заповнивши анкети опитування.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.