Національна школа суддів України

Новітні підходи до забезпечення безпеки в судах

16 січня 2020 року в місті Києві проректор Володимир Мазурок узяв участь у семінарі для суддів, працівників апаратів судів та представників Служби судової охорони “Особиста безпека суддів та працівників апарату суду – загрози та засоби захисту”, організований Проєктом ЄС “Право–Justice”.

Анна Адамска-Галлант, головний експерт з правосуддя та міжнародний експерт Даріуш Сілецький на відкритті семінару ознайомили його учасників із основними питаннями порядку семінару:

– найпоширеніші загрози безпеці та способи їх подолання

– повідомлення про інцеденти

– готовність до дій в екстремальних ситуаціях.

Загальна мета семінару полягала в обговорені думок та ідей щодо тих рішень, які мають бути застосовані в судах України з метою подолання найпоширеніших загроз безпеці.

Даріуш Сілецький поділився власним досвідом для вирішення питань, на які слід звертати увагу, а також з’ясував у присутніх учасників думку щодо актуальності розробки відповідного тренінгу для персоналу судів з базових безпекових питань, його складових тощо.

Володимир Мазурок відзначив співпрацю Національної школи суддів України зі Службою судової охорони та повідомив, що на 2020 рік підготовлено календарний план підготовки співробітників Службою судової охорони, який необхідно буде доповнити відповідним тренінгом після його розробки та підготовки викладачів.

З метою з’ясування потреб працівників  судів щодо загроз і засобів захисту від них, шляхів ліквідації таких загроз учасники семінару ознайомилися з проєктом анкети та висловили свої пропозиції щодо її вдосконалення.