Національна школа суддів України

Новий імпульс для модернізації системи організації забезпечення правосуддя

8 червня 2016 року відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів 40 випускникам третього кола інноваційної навчальної Програми з питань судового адміністрування. 



Програма реалізується Національною школою суддів України у партнерстві з Державною судовою адміністрацією України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» та участі Університету штату Мічиган (США) і спрямована на навчання керівників апаратів судів, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації України сучасним методам управління судами.

В урочистій церемонії взяли участь ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, Директор Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Коннер, викладачі та випускники Програми.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук привітав випускників та викладачів програми, зазначивши що її успіх і ефективність є свідченням того відчутного прориву, який здійсненого у освіті суддів та працівників апаратів судів упродовж останніх років. Микола Оніщук відмітив, що програма, яка ґрунтується на сертифікаційній програмі судового адміністрування Університету штату Мічиган є однією з найкращих освітніх програм в Україні та  справжньою історією успіху для програм міжнародної технічної допомоги.  Ректор закликав викладачів та випускників програми активно поширювати здобуті цінні знання і досвід у колективах з тим, аби ефективність роботи суду повсюдно зростала.

Микола Оніщук наголосив, що збільшення числа судових адміністраторів нового покоління нині особливо на часі, адже паралельно із реформуванням правосуддя, країні належить здійснити реформування системи організації забезпечення правосуддя. 

Ректор вручив випускникам сертифікати, що підтверджують закінчення навчальної Програми з питань судового адміністрування та побажав успіхів у роботі на ниві розбудови справедливого правосуддя в Україні.