Національна школа суддів України

Новий навчальний рік у підготовці викладачів розпочато

12 - 13 вересня 2019 року у приміщенні Національної школи суддів України проводиться перший у цьому році методологічний тренінг для викладачів на тему: Методика підготовки та проведення тренінгів у НШСУ.

Викладачі (тренери) на цьому тренінгу – працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Шаповалова, Галина Юровська, Тамара Закревська, Юлія Герус, Юлія Блінова, Юлія Найденко, суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова. заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк, а також судді, відряджені до Національної школи суддів України –Лілія Карабак, Максим Ходаківський.

Викладач (тренер) відіграє важливу роль у процесі навчання. Концепцією національних стандартів суддівської освіти визначено єдиний підхід до викладання для суддів, що сприятиме результативному засвоєнню матеріалів тренінгів. Водночас, викладання для дорослої аудиторії має бути інтерактивним та спрямованим на набуття вмінь і практичних навичок. Саме такі критерії покладено в основу тренінгу для викладачів.

Під час тренінгу учасники опановують інтерактивні методи викладання, знайомляться з особливостями підготовки й проведення тренінгів, спираючись не лише на методологічні аспекти викладання, а й на психологічні особливості роботи з суддівською аудиторією.

У ході тренінгу досліджуються окремі методи викладання, характеризуються типові помилки в роботі з аудиторією та шляхи їх вирішення для покращення якості викладання. Тренінг має практичну спрямованість, та покликаний допомогти структурувати знання, сформувати викладацькі навички, полегшити вирішення складних ситуацій, що можуть виникати в аудиторії, подолати внутрішні перешкоди, зокрема, страх перед незнайомою аудиторією.

За результатами проведення тренінгу команда викладачів Національної школи суддів України поповниться ще 21 викладачем.