Національна школа суддів України

Новий вектор розвитку співпраці

14 грудня 2018 року до Львівського регіонального відділення завітала делегація суддів із Нідерландів і Польщі.

Очільниця Львівського регіонального відділення Оксана Польна у вітальних словах зазначила, що ця зустріч стала результатом співпраці представників судових систем трьох країн: України, Нідерландів і Польщі, розпочатої восени 2014 року.

У Національній школі суддів України відбуваються суттєві зміни, спрямовані на якісну підготовку кадрів для системи правосуддя, частину якої складає спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді. Підготовка майбутніх суддів проводиться виключно ресурсами установи з використанням інтерактивних форм підготовки та залученням до викладання суддівського корпусу.

Учасниками зустрічі є: Василь Ревер – суддя, заступник голови Львівського апеляційного суду, Фред ван дер Вінкель – голова Апеляційного суду провінцій Арнем–Леуварден та судді цього ж суду Рут ван дер Поль і Рутгер Вері, менеджер Апеляційного суду провінцій Арнем–Леуварден Поль Шольте, голова Апеляційного суду в Кракові Рафал Дзир, заступник голови цього суду Яцек Полянські, голова Окренґового суду в Тарнові Анджей Босак та заступник голови Барбара Вуйцік, суддя Центрального районного суду в Кракові Павел Ціран.

Зустріч пройшла у форматі запитань–відповідей щодо стану та перспектив розвитку судової системи України: добір кандидатів на посаду судді, потреби судової системи в кількісному забезпеченні суддями, оплата праці суддів.

Іноземні гості відзначили, що на Національну школу суддів України покладено дуже велику відповідальність перед суспільством у підготовці майбутнього суддівського корпусу.

Оксана Польна наголосила, що процес підготовки майбутніх суддів доволі є трудомістким. Національна школа суддів України заручилися великою підтримкою голів судів регіонів, які всіляко сприяють у проведенні підготовки як кандидатів на посаду судді так і діючих суддів. Тому успіх у цій відповідальній справі забезпечено.

Учасники зустрічі упевнені в подальшій співпраці між колегами, зокрема в стажуванні кандидатів на посаду судді та обміні досвідом між суддями України, Нідерландів і Польщі.