Національна школа суддів України

Нововведення у Кримінальному процесуальному кодексі України

7 грудня 2017 року в місті Львові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: Судовий контроль у кримінальному процесі. Нововведення у Кримінальному процесуальному кодексі України.

Вітальними словами захід відкрила директор регіонального відділення Оксана Польна, яка підкреслила актуальність теми семінару  у зв’язку з прийняттям Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування”, який вступив у дію. Також директор представила викладачів – суддів Вікторію Бучківську, Назарія Дулебка, Романа Хоростіля.

У ході семінару учасники обговорили проблемні питання щодо розгляду слідчим суддею скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора під час досудового розслідування; ознайомились із практикою вирішення слідчими суддями питань, пов’язаних із слідчими діями; розглянули деякі проблемні питання щодо значення та умов допустимості отримання доказів у кримінальному процесі (національна практика) та зосередили увагу  на питанні щодо допустимості доказів як однієї з гарантій справедливого судового розгляду згідно зі ст. 6, 8 Європейської Конвенції з прав людини та основоположних свобод.