Національна школа суддів України

Обговорення опитувальника з оцінки потреб суддів

24 травня 2022 року начальники відділів Тетяна Фулей і Оксана Шамрай, заступники начальників відділів Олександр Іщенко та Ольга Короткова провели додаткову онлайн–зустріч з командою Програми USAID “Справедливість для всіх” – радником з питань роботи з громадянським суспільством Валентиною Мудрік та залученими експертами Морін Конер, Дмитром Ковалем і Олександром Сердюком.

Під час зустрічі було продовжено обговорення спільної діяльності над погодження методології оцінки потреб суддів у додатковому навчанні для вдосконалення знань і практики правозастосування, необхідних для розгляду нових категорій справ внаслідок військової агресії проти України.

Експерти Програми USAID поінформували партнерів про зміни, які були внесені до опитувальника з оцінки потреб суддів за результатами фахової дискусії на попередній зустрічі. А представники Національної школи суддів України представили до обговорення власні пропозиції та зауваження щодо доопрацювання питань анкет опитувальника.

Крім того, сторонами було обговорено ключові питання організаційного та технічного характеру, які також відіграватимуть важливу роль у процесі оперативного отримання результатів опитування українських суддів щодо навчальних потреб з тематики воєнних злочинів та міжнародного гуманітарного права в цілому.

За підсумками дискусії було домовлено провести найближчим часом ще одну експертну зустріч для остаточного затвердження опитувальника, визначення завдань для робочої групи з розробки навчальних матеріалів майбутніх навчальних заходів для суддів з міжнародного гуманітарного права та підготовки короткого глосарію з цієї ж тематики.