Національна школа суддів України

Обговорення судової практики дотримання процесуальних строків під час розгляду цивільних справ

26 березня 2021 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації помічників суддів і консультантів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів на семінарі на тему: “Процедура дотримання процесуальних строків під час розгляду цивільних справ. Судова практика Верховного Суду та Європейського суду з прав людини” з використанням програми “Zoom”.

У вступному слові директор регіонального відділення Олександр Мартиненко і заступник директора Алла Баштанник звернули увагу на актуальності питання дотримання процесуальних строків у цивільному процесі; познайомили з викладачами, розповіли слухачам про регламент роботи заходу та особливості навчання в онлайн-режимі.

Для проведення семінару були запрошені досвідчені судді-викладачі: головний спеціаліст Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України Віра Гайдук і суддя Михайло Зімін.

Під час семінару слухачі ознайомилися із судовою практикою Верховного Суду та Європейського суду з прав людини з питань дотримання процесуальних строків у цивільному процесі, брали участь у тестуванні і виконанні практичних завдань, а також отримали докладні відповіді від викладачів.

Наприкінці навчання відбулося анкетування учасників щодо якості проведеного заходу.

Повний текст програми підготовки на семінарі розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.