Національна школа суддів України

Обираємо справедливість, повертаємо довіру

17 грудня 2015 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук узяв участь медіамарафоні “Зміни до Конституції – обираємо справедливість”.

Обговорення проводились  Координатором проектів ОБСЄ в Україні, організацією Democracy Reporting International у співпраці з Адміністрацією Президента та з Українським кризовим медіа центром.

Учасниками заходу стали  члени Конституційної комісії, Голови Конституційних Судів Литви, Грузії, Молдови, відомі експерти, представники міжнародних програм технічної підтримки.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у  тематичній сесії  “Конституційна реформа у частині правосуддя: як зміниться законодавство”.

Ректор відзначив, що успіх вітчизняних реформ і розвиток суспільства нерозривно пов’язані із утвердженням в нашій державі ефективного й неупередженого правосуддя.  Проект конституційного реформування правосуддя є відповіддю на запити суспільства та містить передумови формування суддівського корпусу нової якості та повернення суспільної довіри до інститутів судової влади.

Зміни до Конституції зроблять судову систему підконтрольною та підзвітною суспільству. Водночас, ці зміни відкривають можливості побудови суддівської кар’єри для тих, хто володіє необхідними чеснотами та кваліфікацією – зазначив Микола Оніщук.

Наразі вже існує визначеність з необхідними конституційними і законодавчими заходами, які допоможуть змінити стан справ у судочинстві на краще. Тож суддівський корпус спільними зусиллями із громадянським суспільством зможуть досягти спільної мети – незалежного, ефективного, справедливого правосуддя – наголосив ректор.

Пропонуємо вашій увазі відео виступу ректора Миколи Оніщука на медіамарафоні