Національна школа суддів України

Обрання запобіжних заходів та призначення покарання для неповнолітніх

15 червня 2022 року Національна школа суддів України спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні провела для суддів та адвокатів вебінар Обрання запобіжних заходів та призначення покарання для неповнолітніх. 

Під час заходу Тетяна Штих, суддя Дзержинського районного суду м. Харкова, звернула увагу на проблемні питання, які найчастіше виникають у слідчих суддів під час розгляду питань щодо запобіжних заходів, пов’язаних  з обмеженням свободи неповнолітніх, розкрила ключові принципи, які гарантують забезпечення права на свободу та особисту недоторканість на прикладі рішень ЄСПЛ.

Ганна Шендрікова, суддя Буського районного суду Львівської області, проаналізувала поняття, види покарань неповнолітніх осіб та особливості їх застосування. 

Людмила Гриценко, адвокатка, під час свого виступу розкрила поняття та мету примусових заходів виховного характеру, їх види та особливості застосування.

Адвокатка Тамара Бугаєць, розповіла про особливості утримання неповнолітніх в СІЗО та відбування покарання в місцях позбавлення волі.