Національна школа суддів України

Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні

У травні 2020 року вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року» розроблений Національною  школою суддів України спільно з IFES Україна.

У посібнику здійснено огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року з урахуванням міжнародних стандартів у сфері виборів та окремих норм попереднього виборчого законодавства у порівнянні з положеннями Виборчого кодексу України. Посібник орієнтований на суддів, які спеціалізуються на розгляді адміністративних, кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення у сфері виборів.

Учасниками колективу, який підготував посібник є заступник директора тестологічного центру Національної школи суддів України Михайло Цуркан та асистенти кафедри конституційного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Богдан Мохончук і Павло Романюк.