Національна школа суддів України

Онлайн круглий стіл “Судова практика у справах про поширення інформації в Інтернеті: тенденції та проблеми правозастосовчої практики”

6 серпня 2020 року Національна школа суддів України та ГО “Платформа прав людини” проводять онлайн круглий стіл на тему “Судова практика у справах про поширення інформації в Інтернеті: тенденції та проблеми правозастосовчої практики”.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися Олександр Бурмагін, виконавчий директор ГО “Платформа прав людини”, та Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування.

Олександр Бурмагін репрезентував результати моніторингу цифрових прав, який було проведено експертами ГО “Платформа прав людини” у квітні-липні 2020 року.

Олександр Іщенко у вітальному слові подякував партнерам Національної школи суддів України за співпрацю та повідомив, що заходи суддівської освіти в період карантину продовжуються, а також привітав активних суддів, які долучилися до роботи круглого столу та дискусії.

Модераторка та спікерка заходу Людмила Опришко зупинилася на питанні відповідальності за поширювання неправдивих чуток у світлі права на свободу вираження.

У фокусі обговорення учасників заходу стали також питання спростування та видалення спірної інформації крізь призму обрання належного способу правового захисту, практики блокування веб-сайтів на підставі ухвал судів в кримінальному провадженні та останньої практики ЄСПЛ щодо питань блокування в Інтернеті.

У онлайн круглому столі взяли участь понад 50 суддів з судів різних юрисдикцій та інстанцій.