Національна школа суддів України

Опанування суддями антикорупційного законодавства – підґрунтя стандартів етичної поведінки судді

20 липня 2018 року в місті Харкові місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування”.

Вітальними словами захід відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка вручила суддям посібники із запобігання корупції та зазначила, що до програми семінару включено актуальні питання розгляду судових справ антикорупційного законодавства.

Суддя Дзержинського районного суду міста Харкова, кандидат юридичних наук Тетяна Штих проаналізувала з колегами законодавство щодо запобігання корупції.

Під час інтерактивних лекцій суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал ознайомив із міжнародними стандартами в антикорупційній сфері, розкрив питання конфлікту інтересів і фінансового контролю та звернув увагу на окремі аспекти відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією.

Учасники семінару виконали практичні вправи та пройшли експрес-опитування за допомогою клікерів.

Після закінчення семінару судді поділилися  враженнями від заходу та висловили свої побажання і пропозиції в анкеті зворотного зв’язку.