Національна школа суддів України

Організація роботи дисциплінарних комісій судів

2 березня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України провела тренінг для спеціалістів із питань персоналу та членів дисциплінарних комісій місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей і міста Києва.

Викладач Оксана Комар розглянула із слухачами та слухачками питання щодо особливостей юридичної відповідальності державних службовців апаратів судів і дисциплінарної відповідальності державних службовців як різновиду юридичної відповідальності, а саме:  за що, ким і коли накладаються дисциплінарні стягнення.

Значну увагу було звернуто на організацію роботи дисциплінарної комісії в суді – порядок її створення та повноваження, документальне оформлення діяльності.

У ході практичних занять, на яких фасилітатором був  Ігор Оніщук, опрацьовано питання щодо особливостей дисциплінарного провадження, формування дисциплінарної справи та підготовки рішення дисциплінарної комісії, змісту та практичних аспектів його оформлення.

Тренінг проведено з використанням таких інтерактивних форм підготовки, як презентація Power Point, виконання практичних завдань, оголошення та обговорення результатів тощо.

Після закінчення тренінгу кожному учаснику та учасниці було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.