Національна школа суддів України

Основи саморегуляції та її роль в адаптації до суддівської діяльності

24 листопада 2021 року в місті Києві Національна школа суддів України для суддів апеляційних адміністративних судів провела тренінг “Основи саморегуляції та її роль в адаптації  до суддівської діяльності

Відкрили дистанційний тренінг заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук Андрій Маслюк, суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суду, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Тетяна Чумаченко та головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Анжеліка Фарафонова. Директор курсу, начальник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат психологічних наук Ганна Савченко у виступі зазначила, що метою тренінгу є з’ясування та підвищення рівня обізнаності суддів у методах саморегуляції, засобах протидії та управлінні стресом, сприяння усвідомленню важливості догляду за психічним здоров’ям. Викладачі(тренери)  з’ясували очікування суддів від тренінгу.

У презентаціях тренери розкрили актуальні питання щодо стресу у професійній діяльності судді та резистентності до нього, розширили знання про саморефлексію, відпрацювали навички самоспостереження, сприяли пошуку ресурсів для гармонізації стану у стресі та вибору продуктивних поведінкових стратегій, розвитку навичок саморегуляції.

Онлайн–тренінг насичений виконанням низки важливих практичних вправ, виконанням інтерактивних завдань та опрацюванням відповідей під час експрес–опитування. Судді обговорили проблемні питання, обмінялися думками та отримали вичерпні, фахові відповіді від викладачів (тренерів)  .

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.