Національна школа суддів України

Основи застосування практики Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві

14 березня 2018 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів окружних адміністративних судів на тему: “Основи застосування практики Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів”.  

Відкриваючи захід, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець наголосив на актуальності та важливості теми семінару, зважаючи на активну підготовку суддів до кваліфікаційного оцінювання.

Тренерами, модераторами й фасилітаторами семінару запрошено суддю, заступника голови Одеського окружного адміністративного суду, кандидата юридичних наук Еллу Катаєву, суддів Одеського окружного адміністративного суду Оксану Бойко та Людмилу Юхтенко.

Під час міні-лекцій з використанням презентацій тренери проаналізують загальні правила виконання рішень Європейського суду з прав людини, ознайомлять слухачів з окремими особливостями конвенційних прав та особливостями застосування статей 8, 10 та 13 Конвенції, детально зупиняться на розгляді окремих аспектів ст. 1 Першого Протоколу Конвенції.

Окрім того, буде проведено тестові опитування учасників семінару за матеріалами модулів та обговорення їх результатів.