Національна школа суддів України

Основні вимоги щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади

18–19 липня 2018 року в місті Кропивницькому Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області проведено семінар для працівників апаратів місцевих судів на тему: “Актуальні та проблемні питання ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних у судах”.

У семінарі взяли участь 117 працівників апаратів місцевих судів.

У вітальному слові начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області Григорій Дрок підкреслив важливість роботи працівників  апаратів судів, відповідальних за військовий облік призовників та військовозобов’язаних, за бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

Семінар провели головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної роботи  Державної судової адміністрації України Сергій Каземіров і начальник відділу військового обліку та бронювання військового комісаріату Кіровоградської області, підполковник Іван Саченко, який розглянув зі слухачами вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з питань оборонної та мобілізаційної роботи, організації та ведення військового обліку.  

Сергій Каземіров розповів про основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади, ознайомив учасників семінару зі звітом про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій за 2017 рік, зупинився на загальних вимогах щодо звітів за 2018 рік.

Також Сергій Каземіров звернув увагу на підсумки перевірки комісії ГПІ ЗС України порядку ведення військового обліку та бронювання в апеляційних та міських судах.

Корисним для працівників апаратів судів було практичне заняття щодо порядку друкування, розмноження, реєстрації, надсилання та користування документами, що містять службову інформацію та службову інформацію з відмітками “Літер “М”.

Слухачі ознайомилися з порядком звіряння облікових даних особових карток призовників і військовозобов’язаних з обліковими даними військового комісаріату та зосередили увагу на організації роботи військового комісаріату з питань військового обліку та бронювання військовозобов’язаних.

Окрім того, під час семінару було проведено круглий стіл щодо обговорення проблемних питань за напрямком організації та ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних у судах, на якому учасники обмінялися вже набутим досвідом і поглибили свої знання про обов’язки відповідальних осіб за ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.