Національна школа суддів України

Особливості формування статистичної звітності в судах

14 січня 2021 року Національна школа суддів України за допомогою програми ZOOM провела онлайн семінар для працівників апаратів (спеціалістів зі судової статистики) місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів Судова статистика. Побудова статистичних звітів у “КП Д-3”.

Захід проведено за участі начальника відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадима Коваля.

Розпочинаючи заняття, доповідач звернув увагу учасників навчального заходу на загальну інформацію щодо статистичної звітності та нагадав терміни, що використовуються КП “Д-3” при автоматизованому формуванні звітів.

Викладач детально зупинився на темі шаблонів автоматизованих звітів та їх правильному використанні, обговорив технічні типи звітів, зокрема зведені та гібридні.

За допомогою тестової версії КП “Д-3” Вадим Коваль наочно, на практиці продемонстрував роботу з автоматизованими звітами, особливості їх підготовки, побудови, перевірки та порівняння. Викладач висвітлив найпоширеніші помилки, окреслив важливість та ефективність застосування фільтрів під час підготовки електронних звітів та провів порівняльний аналіз “зразкових” і “помилкових” звітів, зосередивши увагу на способах уникнення помилок, що можуть призвести до визнання їх помилковими.

На завершення семінару доповідач ознайомив учасників із правилами логістики та технічного супроводу автоматизованих звітів, наголосив, що актуальні функціонали КП “Д-3”, що забезпечують формування автоматизованих звітів, постійно оновлюються та удосконалюються після аналізу та опрацювання помилок.

Тема семінару та включені до нього питання викликали в учасників багато актуальних запитань. Захід завершився жвавим обговоренням проблемних питань та перспектив удосконалення програмного забезпечення для формування автоматизованих звітів у судах.